4. Elektrik, Elektronik Ve Bilgisayar Mühendisliği Proje Yarışması - CENGA

Proje Yarışması Hakkında Genel Bilgi

  • Proje yarışmasına üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Yazılım, Sistem, Bilgisayar, Bilişim Mühendisliği vb. bölümlerinde öğrenim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabilir.
  • Projeye katılım sağlayan tüm öğrencilere, “Katılım Belgesi” verilecektir. Dereceye giren öğrencilere ayrıca “Başarı Belgesi” verilecektir.
  • Proje yarışmasına bireysel veya en fazla 4 öğrenciden oluşan grupla başvuru yapılabilir. Her katılımcı yalnızca 1 proje ile başvuruda bulunabilir (bireysel veya grup).
  • Proje yarışmasına fikir aşamasındaki projeler ile başvurmak mümkün değildir. Başvurusu yapılacak projenin yarışma tarihine kadar (12-13 Mayıs) en az yüzde 70’inin tamamlanmış olması beklenmektedir.
  • Proje; elektrik, elektronik, haberleşme ve bilgisayar mühendisliği alanına giren herhangi bir konuda (mobil yazılım, web tabanlı yazılım, masaüstü yazılım, görüntü/ses işleme, yapay zeka, oyun geliştirme, siber güvenlik, algoritma geliştirme, donanım tasarımı veya uygulamaları vb.) olabilir.
  • Bitirme projeleri ve ders kapsamında yapılan proje çalışmaları ile yarışmaya katılmak mümkündür.
  • Projelere öğretim üyeleri, firmalar veya mezunlar danışmanlık yapabilir ama projenin öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi esastır. Danışman varsa, bu bilgi proje başvuru formunda mutlaka belirtilmelidir.
  • Projeler, kamu ve özel sektörde çalışan ve alanında uzman kişiler arasından oluşturulan bağımsız (başvuran projeler ile ilgili çalışmalarda herhangi bir şekilde yer almayan) jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir.
  • Proje yarışmasına katılım için, başvuru formunun 29 Şubat 2020 saat 23:59’a kadar doldurulması zorunludur. Ön başvuru formu doldurulmadan, proje yarışmasına katılmak mümkün değildir.

Sunumlarla İlgili Genel Bilgiler

  1. Sunumlar, 7-8 Mayıs 2022 (Perşembe ve Cuma) tarihlerinde CENGA Online Platformu (platforma bağlantı için gerekli bilgi Proje Whatsapp grubunda paylaşılacaktır) üzerinden yapılacaktır.
  2. Tüm ekip üyeleri sunum planında belirtilen saatten 5 dakika önce Online Platform’a bağlanacak şekilde hazır bulunmalıdır.
  3. Ekip olarak katılım sağlayanlar için, sunum ve projenin gösterilmesi aşamalarının bir ekip üyesi (Internet bağlantı hızı stabil ve yüksek olan ekip üyesi tercih edilmelidir) tarafından yapılması gerekmektedir. Soru / Cevap bölümünde, gerektiği takdirde, diğer ekip üyeleri de sorulara yanıt vermek üzere katılım sağlayabilir.
  4. Proje başına ayrılan 20 dakikanın kullanımı aşağıdaki şekilde olacaktır:
    10 dakika: Projenizi genel olarak tanıtan Power Point sunum
    5 dakika: Projenin canlı olarak gösterilmesi
    5 dakika: Soru – Cevap
  5. Her proje için, 10 dakikayı geçmeyecek şekilde Power Point sunumu hazırlanmalıdır.

Projelerin Değerlendirilmesi

Projeler; aşağıdaki kriterler üzerinden değerlendirilecektir.
PROJENİN YENİLİKÇİ YÖNÜ (30 PUAN)
PROJENİN AR-GE İÇERİĞİ ve YÖNTEM (30 PUAN)
PROJENİN EKONOMİK YARARA VE ULUSAL KAZANIMA DÖNÜŞEBİLİRLİĞİ (30 PUAN)
SUNUMUN İÇERİĞİ VE ETKİSİ (10 PUAN)

Juri Üyeleri

Berkay Özuygur – Kurucu / Bestcloudfor.me
Cantekin Güneşer – Genel Müdür / Novartz Bilişim
Ergin Eroğlu – Kurucu Ortak ve CEO / Segmentify
Fatih Acer – Kurucu ve CEO / Acerpro Bilişim
Fatih Çiftçi – Kurucu ve CEO / Craft Technology
İbrahim Şendoğan – Ar-Ge Merkezi Müdürü / Smartiks Yazılım
Kaan Bingöl – CEO / Inomera Ar-Ge & Bilişim

Ödül Kategorileri Ve Ödüller

“Berk Bingöl” Birincilik Ödülü: 1 adet – 11 inç iPad Pro Wi-Fi 128 GB – Gümüş Rengi ve Inomera Akademi’de Eğitim Fırsatı

İkincilik Ödülü: 1 adet – iPad Air 256 GB Wi-Fi Tablet 

Üçüncülük Ödülü: 1 adet – Kindle Touch 2019 Aydınlatmalı 4 GB Wi-Fi Siyah Beyaz e-reader 

CENGA Özel Ödülleri: 2 adet – 256 GB SSD Tanışabilir Disk 

Berk Bingöl

1998 doğumlu Berk, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenim görüyor ve Ekonomi bölümünde çift ana dal yapıyordu. Berk, okulun yüksek onur listesine girmiş başarılı bir öğrenciydi. Yapay zeka, makine öğrenmesi, büyük veri analizi ile ilgileniyor ve ekonomik sistemleri daha iyi anlamak için kendini geliştirmeye çalışıyordu. Programlama dilleri arasında çok büyük bir fark görmese de favori dili Python’dı.

Tüm yaşıtları gibi bir yandan okulunu bitirmeye çalışırken bir yandan da öğrendiklerini pekiştirebileceği stajlar yapabilmek, ileride çalışabileceği birikimine uygun işlere ulaşabilmek için çaba gösteriyor, kimi zaman endişeleniyordu. Meraklıydı, araştırmacıydı ve geleceğe dair güzel hayalleri vardı. Fakat Berk 29/02/2020 tarihinde henüz 21 yaşındayken okulunu, hedeflerini ve hayallerini bırakarak aramızdan ayrıldı.

Bizler, Berk’in yarım kalan hayallerini, ortak hayallere sahip yaşıtı üniversiteli arkadaşlarının gerçekleştirebilmesi ve hatta daha iyisini yapabilmesi için bu yarışmaya destek olmak istedik. Berk’in adını taşıyan her ödül sahibini bulduğunda, O’nun yarım kalan hayallerinden birinin daha gerçekleştiğini düşünerek ve buna inanarak bu desteği sürdüreceğiz.

Berk’in anısını yaşatacak bu ödülün, hayallerinize giden yolda anlamlı bir adım olması dileğimizle.

Etkinliklerimizi kaçırmak istemiyor musunuz?

Sizi haberdar etmemiz için bültenimize kayıt olabilirsiniz.